2015. április 1., szerda

Ezúttal egy új, minőségi virágföld termékcsaládot mutatunk be - a Dolce Vital top prémium kategóriás általános és muskátli földkeverékeket.


A cserépben, virágládában nevelt növények egészsége szempontjából az egyik legfontosabb tényező a virágföld, hiszen növényeink gyökerükön keresztül innen veszik fel a fejlődésükhöz szükséges tápanyagokat. A hagyományos virágföldek alapvetően humuszból, homokból, tőzegből, különféle kőzettörmelékből állnak, ezek összetétele határozza meg az ültetőtalaj szerkezetét, víz- és levegőáteresztő képességét valamint kémhatását.

A magasabb minőségű virágföldekben megtalálhatóak különféle talajjavító adalékanyagok is.


http://everris-shop.hu/viragfold/dolce_vital_altalanos_vf_20l.html Dolce Vital Általános virágföld
N tartalom:min. 0.3 m/m%
P2O5 tartalom:min. 0.2 m/m%
K2O tartalom:
min. 0.3 m/m%



http://everris-shop.hu/viragfold/dolce_vital_muskatli_vf_20l.html Dolce Vital muskátliföld
Szervesanyag tartalma:min.70 m/m%
N tartalom: min. 0.3 m/m%
P tartalom:min. 0.1 m/m%
K tartalom:min. 0.3 m/m%
pH értéke: 5.5-6.5



A Dolce Vital virágföldek a hagyományos összetevőkön (fehér- és fekete tőzeg, agyag, homok, perlit) kívül vízraktározó abszorbenst és virágágyások számára kifejlesztett szabályozott tápanyagleadású műtrágyát is tartalmaznak.

A Zeba vízraktározó szuperabszorbens, mely mindkét virágföldben megtalálható - a világon a lefgejlettebb szuperabszorbens technológiát képviseli. A szárazon granulátum formájú Zeba tömegének több, mint háromszázszorosát képes magába szívni vízből - laza hidrogélt képezve; így segít megőrizni a talaj nedvességét ott, ahol a fejlődő növényeknek a legjobban szükségük van rá. A Zeba vízraktározó úgy működik, mint egy szivacs - a növények számára mindig felvehető, hozzáférhető módon tárolja a vizet és a tápanyagokat; a tenyészidőszak alatt többször is képes megszívni magát, majd igény esetén a raktározott vizet és az oldott tápanyagokat leadni a növények számára. A talajban kialakuló hidrogél egyúttal a talaj víz- és oxigénmozgását is szabályozza, ezáltal segíti az erőteljesebb gyökérzet kialakulását. A Zeba tartalmú talaj kiváló start feltételeket teremt a növények számára; használata során a műtrágya kilúgozódásával is kevésbé kell számolnunk.

A bal képen talajba keverve, granulátum formában, a jobb képen hidrogél állapotban látható az abszorbens.



A Dolce Vital virágföldek ezen felül tartalmaznak még szabályozott tápanyagleadású, virágágyások számára kialakított műtrágyát. Ezek a prémium kategóriás virágföldek Everris Osmocote Exact High K 5-6 hónapos felszívódású műtrágya tartalmuknál fogva 5-6 hónapon keresztül folyamatosan táplálják a növényt. A műtrágya magas kálium tartalma elősegíti a virágos növények virágzását, így növényeink életerősebbek és szebbek lesznek.

A Dolce Vital virágföldekben a vízraktározó abszorbens és a hosszú felszívódású műtrágya egymás hatását támogatva látják el fokozatosan a megfelelő mennyiségű vízzel és tápanyaggal növényeinket. Az új földek 20- és 40 l-es, tehát relatíve kis kiszerelésben is kaphatóak. Ha külön szeretnénk megvásárolni a bennük lévő talajjavító adalékokat, abszorbenst, műtrágyát, helyből úgy kezdődik a történet, hogy 1 zsák műtrágya, 25 kg / ~40.000 Ft. Majd képzeljük el, hogy ez a zsák virágágyásra való műtrágya milyen mennyiségű virágföldhöz elegendő, vagyis a balkonládáinkba hány év alatt fogjuk elhasználni? Ugye.

A fenti szempontok, valamint az ár-érték arányok figyelembevételével elmondható a Dolce Vital földkeverékekről, hogy gazdaságos megoldást jelentenek azon professzionális vagy hobbi kertészek számára, akiknek fontos, hogy növényeik szépen fejlődjenek és életerősek legyenek. Ezúttal is, a top prémium kategóriás virágföldekre is igaz, miszerint a drágább nem feltétlenül drágább.


0 comments:

Megjegyzés küldése