2015. január 8., csütörtök

Ha az élet valamilyen oknál fogva úgy hozza, hogy láncfűrészt kell vásárolnunk..

Elektromos vagy benzines? Melyik mire?


Ha nekem kellene fűrészt vásárolnom, kizárólag akkor választanék elektromos láncfűrészt, ha tényleg csak egy-két vastagabb törzsű kivágandó növényem lenne a kertben, és ezeket szeretném kicsit visszavágni vagy a kivágott ágakat darabolni.

Ha rendszeresen dolgozni szeretnének vele, téli tüzelőt is apírtanának, mindenképp benzines láncfűrészt javaslok. Felépítésük lényegesen robosztusabb, mint az elektromos társaiké, ennélfogva az élettartamuk is nagyobb, használhatóságuk pedig még annak ellenére is sokkal jobb, hogy az üzemanyaggal bizony bajlódnunk kell.

Tipp! A benzines fűrészek és egyéb kertigépek karbantartásáról bővebben itt olvashatnak >>

Kisebb kertekben persze az elektromos láncfűrészeknek is megvan a létjogosultságuk: csöndesek, a használatukhoz nincs szükség keverék benzinre - így a benzines láncfűrészekkel ellentétben itt a motornak gyakorlatilag esélye sincs besülni - kisebb a súlyuk, illetve valamivel olcsóbbak, mint a benzinesek. Mindazonáltal hangsúlyoznom kell, hogy a felhasználási lehetőségeik jóval korlátozottabbak, élettartamuk rövidebb. Ezen kívül higyjék el, hosszabbítóval és kábelkötegekkel a nyakukban szörnyen kényelmetlen lesz órákat dolgozni.

Szóval milyen fűrészt ajánlunk?


Hobbi célra Félprofi célra Profi célra
Otthoni felhasználók számára készült gépek. Könnyen indítható, könnyen használható, könnyen karbantartható. Ideális eszköz a házkörüli feladatok gyors és gondos elvégzéséhez.  Stabil és megbízható gépek, amelyek nagyteljesítményű és gyakori használatra készültek. Megoldások, amelyek minden időben komoly teljesítményt és maximális tartosságot biztosítanak. Lehetetlent nem ismerő, mindennapi szerszámok a professzionális felhasználók számára. Olyan gépek, amelyek masszív összetevőkkel, kiváló teljesítménnyel valamint hosszú élettartalmukkal magaslanak ki.

Jelmagyarázat: Oleo-Mac gépek felhasználás szerint


A fenti kérdésre nagyon egyszerű a válasz: mivel Oleo-Mac láncfűrészeket árulunk, ezért mindenképpen ilyet vásároljanak!

Oleo-Mac Home Plus hobbikategóriás láncfűrészek
Félretéve a viccet, a valódi ok, amiért mégis érdemes egy Oleo-Mac mellett dönteni - ami miatt mi is az Oleo-Mac gyár láncfűrészei mellett tettük le a voksunkat - több tényező összessége. Ha körülnézünk a piacon kínált láncfűrészek között, azt találjuk, hogy ár érték arányban - és ez hatványozottan igaz az alkatrészekre is, sokan nem gondolnak erre idejében! - ezek a gépek a legkedvezőbbek. Mivel az Oleo-Mac termékek - noha haznánkban egyelőre kevésbé ismertek - ugyanolyan felső kategórás prémium terméknek számítanak, mint a Stihl vagy a Husqvarna, vagyis úgy fair, hogy ezekkel is hasonlítsuk össze őket: ekkor azonnal szembesülünk vele, hogy ezek a gépek valóban nagyon megérik az árukat. Mivel az Oleo-Mac a gyártásban a legnagyobb hangsúlyt a láncfűrészei és bozótvágói fejlesztésére helyezi, biztosan nem fogunk csalódni benne.

Ha alkalmankénti favágásra, ház körüli munkára keresünk láncfűrészt, legkisebb fűrészük - a GS 350 -mindenképpen ajánlott termék. A készülékeket olyan belépő szintű felhasználóknak szánta a gyártó, akik számára fontosak az új technikai megoldások, a magas minőség, a jó vágási teljesítmény, ez a modell mindezt ötvözi megfizethető áron.

A GS 350-t alacsony súly és felhasználóbarát kezelőfelület jellemzi.  Ráadásként az Oleo-Mac láncfűrészek motorjai térfogatukhoz képest a konkurensek motorjainál átlagosan 20-25%-al erősebbek, ezenkívül az élettartamuk is nagyon kedvező. 

Oleo-Mac GS 350 benzinmotoros láncfűrész
Oleo-Mac GS 350 láncfűrész

Lépésről lépésre kezelési instrukciók
Felhasználóbarát kezelőfelület - lépésről lépésre kezelési instrukciók a készülékházon

Technológiai megoldások - A "JEGESEDÉS GÁTLÓ" rendszer segítségével a berendezés alacsony külső hőmérséklet (0 Celsius fok alatt) mellett is tökéletesen működik, a jéglerakódást a levegőszűrőben a henger körül kiáramló meleg levegő gátolja meg.
6 pontos rezgéscsillapító rendszer
Vibrációvédelem - 6 pontos (3 rugó + 3 gumi) rezgéscsillapító rendszer


A motor hosszú élettartama köszönhető a felhasznált magas minőségű anyagoknak - kovácsolt főtengelynek, kovácsolt hajtókarnak - valamint a digitális gyújtásnak.

Nikkel bevonatú hengerfal, alumínium forgattyús ház, 3 részből álló kovácsolt főtengely, kovácsolt hajtókar, felül nagyméretű tűgörgős kosárral, alul golyóscsapággyal a nagy terhelhetőség érdekében.


Digitális gyújtás
Itt mindjárt felmerülhet az antagonisztikus kérdés: mitől digitális egy olyan eszköz, ami egy tekercs előtt elforduló mágnesből áll? A digitális gyújtásnál a gyújtótekercsbe elektronikát integrálnak, ami a fordulatszámot annak függvényében szabályozza, hogy a motornak mi az optimális, így állandó nyomatékot tart, könnyíti a beindítást és csökkenti az üzemanyagfogyasztást.

A hobbikategóriás fűrészeknél a következő lépcső a GS 370 – mely üzemórában az előzőnek kb. 2x-ét tudja, köszönhetően a motorkialakításnak, felépítésének.

Oleo-Mac GS 370 benzinmotoros láncfűrész
Oleo-Mac GS 370 benzinmotoros láncfűrész
Lendkerék - A motor simább működéséért és a motorhűtés optimalizálására (magas külső hőmérséklet esetén)

Ki/bekapcsológomb és szivató együtt; gumicumi - a könnyebb indításért


Oleo-Mac GS 410 C benzinmotoros láncfűrész
Oleo-Mac GS 410 C benzinmotoros láncfűrész
Oleo-Mac GS 410 CX benzinmotoros láncfűrész
Oleo-Mac GS 410 CX benzinmotoros láncfűrész


A legjobb választás otthoni munkákra a kategória két csúcsgépe: a GS 410 C vagy a GS 410 CX. Tapasztalat szerint ezek élettartama a GS 350-nek akár négyszerese is lehet, amit jól bizonyít, hogy sokan használják ezeket erdészetek, ahol nem feltétlenül engedhetik meg maguknak a drágább kategóriájú gépeket, a fűrészeknek ennek ellenére jól kell bírniuk a gyűrődést.


Dupla rönktámasz - Műanyag vagy acél (eltávolítható): a nagyobb stabilitás és kontroll érdekében
Könnyen tisztítható nejlon levegőszűrő


A különbség a C és a CX fűrész között CX az alábbi extrák: a GS 410 CX könnyített indítássalEasy on technológia - a professzionális fűrészekre jellemző oldalsó láncfeszítéssel, valamint .325 láncosztással kerül forgalomba.

GS 410 CX oldalsó láncfeszítés
GS 410 CX oldalsó láncfeszítés
Állítható alumínium olajpumpa - GS 410 CX


Az utóbbi három láncfűrész mindegyike 2 dugattyúgyűrűvel (a GS 350 egy gyűrűs) és alumínium olajpumpával, valamint az összes bemutatott fűrész nikkelezett hengerrel rendelkezik.

Tipp!
Nézzen szét folyamatosan frissülő outlet kínálatunkban! Tesztgépek, bemutató darabok közül válogathat a bolti ár alatt!

A poszt következő részében az intenzív ház körüli munkára ajánlott fűrészekkel folytatjuk. 

0 comments:

Megjegyzés küldése