Professzionális gyepfenntartó programok

Everris Landscaper Pro termékcsalád

Az alábbi táblázatok az Everris kertépítők számára kifejlesztett Landscaper Pro termékcsaládjához igazított, egész éves műtrágyázási programokat mutatnak be.

A táblázatban pipával jelöltük a kijuttatás időpontját, a további körök pedig az adott műtrágya hatástartamát jelölik.

Általános gyepfenntartó programok


Szezonban 3-szori kiszórás
Szezonban 2-szeri kiszórás


Szezonban 1-szeri kiszórás


A szezon végén (szeptember-október) kijuttatott Pre Winter gyepműtrágya segíti a növény felkészülését a téli fagyokra és a hóval takart időszakra. Az így kezelt gyep télen is zöld marad, illetve kora tavasszal jobb kondícióban van, gyorsabban indul.

Vízgazdálkodást segítő programok


Intenzív csapadék

A heves esőzések és az intenzív öntözhés miatt a tápanyagok könnyen kimosódhatnak a talajból. A Landscaper Pro műtrágyák használatával a gyep mindig elegendő tápanyaghoz jut az egészséges fejlődéshez és növekedéshez. A folyamatosan feltáródó tápanyagok még intenzív csapadék hatására sem mosódnak ki a talajból.


Szárazságtűrést növelő program
Aszályos időszakban megfelelő talajválasztással és tápanyag-ellátással növelhető a gyep ellenálló-képessége a forró, száraz nyári időjárással szemben.
Téltűrést növelő programok


Télen is zöld gyep

Egy kis odafigyelés a téli hónapokban lenyűgöző eredményt adhat tavasszal! "Télen is zöld gyep" programunkat enyhe telekre ajánljuk, amikor az átlaghőmérsklet meghaladja a 7oC-ot.


Kemény tél

A fagy súlyosan károsíthatja a gyepet. "Kemény tél" programunkat arra az esetre javasoljuk, ha a hőmérséklet tartósan -5oC alatt van. A tápanyagokkal megfelelően feltöltött gyep jól viseli a kedvezőtlen téli időjárást, tavasszal gyorsan indul.


Moha- és gyommentesítő programok


Mohamentesítő program
A nedves, árnyékos területeken a moha könnyen felüti a fejét a gyepben, és kezelés nélkül akár teljesen el is nyomhatja azt. A kezelést nyírás után végezzük el, illetve a moha visszaszorítása érdkeében kerüljük a túlöntözést.


Figyelmeztetés!
Friss telepítésű gyepen csak a 4. nyírás után alkalmazza a Shade Special műtrágyát! Ne használja szilárd burkolaton, mert vastartalma miatt rozsdás foltot hagy maga után! A kiszóródott műtrágyaszemcséket szárazon seperje le a felületről!


Gyommentesítő program
A hatékony gyommentesítés a mutatós gyep alapja. A Landscaper Pro Weed Control kiválóan irtja a gyepben leggyakrabban előforduló kétszikű gyomokat, például a pongyolapitypangot, a hereféléket és az útifüvet.


Figyelmeztetés!

A Landscaper Pro Weed Control gyepműtrágyát kizárólag gyepfelületen alkalmazza!
A készítmény ne kerüljön a cserjékre, virágágyásokba és edényes növényekre, mert perzselési, torzulási kárt okozhat.


forrás: everris.hu

0 comments:

Megjegyzés küldése